Dvojvrstvová tyčinka proteínová s karamelom / celomáčaná čokoládou
Ovsená tyčinka / podmáčaná
Cereálna tyčinka / podmáčaná
Raw fruit bar
Proteínová jednovrstvová tyčinka / celomáčaná čokoládou
Kokosová tyčinka / celomáčaná čokoládou
Marcipán / celomáčaná čokoládou
Orechy a ovocie
Orechy a med
Lekos dodáva „riešenia na kľúč“ minimálne pre nasledujúce typy hmôt.
Dvojvalcové formovacie zariadenie Lekos bolo postupne vyvíjané za posledných 20 rokov na základe skúseností z predošlých projektov.
Chladiaci tunel Lekos poskytuje všetky vlastnosti, ktoré sú potrebné pre správne a dostatočné chladenie formovaného jadra / chladenie koberca / pred rezaním.
Či už klasické musli receptúry, alebo rôzne typy ťažkých a lepivých hmôt, napríklad karamel, vtáčie mlieko, proteín a nugáty, s týmito hmotami pracovali rezacie stanice Lekos úspešne v mnohých projektoch. Rezacia stanica Lekos aktuálne ponúka nasledovné.
Lekos dodáva máčacie stroje pre máčanie rôznych cukrovinkárskych a pečivárenských výrobkov do čokoládových hmôt alebo tukovej polevy. Nasledujúce príklady ukazujú niektoré základné typy máčania.
V Lekose môžete nájsť chladiaci tunel vysokej kvality perfektný pre takmer každú aplikáciu v cukrovinkárstve a pekárstve. Väčšina chladiacich tunelov sú vybavené polyuretánovými pásmi a sú určené pre chladenie rôznych výrobkov na pečivárenských linkách, tyčinkových linkách, máčacích linkách alebo kvapkových linkách.
Temperačné zariadenie Lekos je klasická disková temperka prepracovaná na základe výsledkov a skúseností z dizajnu, testovania a implementácií rôznych inštalácií za posledné dve desaťročia.
Kdekoľvek, kde technológia vyžaduje znížiť teploty hmôt – polevy, náplne alebo krémy – pred tým ako sú tieto hmoty spracované na výrobnej linke, tam je ideálnym riešením prietočný chladič.
Lekos navrhuje a vyrába samostatné dekryštalizátory, ktoré sú umiestnené na vratnom potrubí čokoládových hmôt do zásobníkov.
Zásobníky hmôt Lekos sú jedinečné svojim vyhotovením vodného plášťa, pri ktorého návrhu je kladený dôraz na bezpečnosť potraviny. Preto je každý vodný plášť navrhnutý tak, že nikdy nie sú voda a potravina oddelené iba jedným zvarom. Samozrejmosťou je hygienický dizajn, zvárané a leštené plochy vysokej kvality a návrh zásobníkov pre širokú škálu ich využitia.
Systémy slúžiace pre čerpanie a rozdeľovanie čokoládových hmôt, krémov, poliev ale aj iných v cukrovinkárstve používaných hmôt medzi jednotlivými zásobníkmi a výrobnými linkami. Tieto systémy môžu byť automatizované v rôznych úrovniach, až po počítačom riadenú distribúciu a plnenie.
Lekos, s.r.o. Trebišov