Temperačné zariadenie
Temperačné zariadenie Lekos je klasická disková temperka prepracovaná na základe výsledkov a skúseností z dizajnu, testovania a implementácií rôznych inštalácií za posledné dve desaťročia.
Efektívna tepelná výmena homogénna v objeme čokoládovej hmoty je dosiahnutá prechodom hmoty cez jednotlivé chladiace sekcie a cez temperačnú sekciu v temperačnom telese, pri súčasnom dôkladnom stieraní hmoty na stenách diskov a miešaní. Aktuálna teplota čokolády je meraná na výstupe z každej sekcie. Teplota vody je v jednotlivých sekciách automaticky regulovaná tak, aby sa dosiahla a zabezpečila požadovaná teplota čokolády na výstupe z jednotlivých sekcií.
Temperovacie zariadenie Lekos je ideálnym nástrojom pre temperovanie rôznych čokoládových hmôt s ich rôznymi fyzikálno-chemickými vlastnosťami. Výsledkom je vytvorenie stabilných β-V kryštálov kakaového masla homogénne rozložených v objeme hmoty. Takto vytemperovaná hmota je typická najmä svojim vysokým leskom, charakteristickým lomom a kontrakciou.
Lekos ponúka temperačné zariadenia kapacity medzi 150 a 2000 kg/hod.

Kontakt
Lekos, s.r.o. Trebišov
- Kollárova 455
- 078 01 Sečovce
- Slovenská republika
- Tel.: +421 56 6680711
- Fax: +421 56 6680713
- E-mail:lekos@lekos.sk