Temperačná sekcia
Správna teplota foriem pred nalievaním čokolády, či už ide o výrobu čistých alebo plnených formovaných výrobkov patrí medzi dôležité predpoklady pre výrobu kvalitného formovaného tovaru.
Lekos ponúka:
- Vertikálne temperačné skrine, pri ktorých jednotlivé temperačné zóny môžu byť oddelené koridorom, ktorý slúži obsluhe a mechanizmom prejsť pohodlne do vnútorného priestoru linky.
- Horizontálne temperačné tunely
- Navrhovaný celkový čas pobytu foriem v temperačnej sekcii je dostatočne dlhý aby bolo možné pracovať s prevádzkovou teplotou vzduchu blízkou požadovanej teplote foriem.
- Dodatočná stanica infra-ohrevov za výstupom z temperačnej sekcie pomáha dosiahnuť rovnomernú teplotu povrchu foriem a roztopiť prípadné zvyšky čokolády, ktoré sú následne zotreté stieracím valcom z povrchu formy.
- Dizajn konštrukcie a dverí zvyčajne umožňuje prístup do ktorejkoľvek časti temperačnej sekcie.
Lekos prispôsobuje a inštaluje temperačné skrine alebo tunely aj pre existujúce linky rôznych výrobcov, rozmerov foriem a výkonov.