Stanica tvorby škrupín
Kombinácia lineárnych a rotačných vysoko-frekvenčných šlajdrovacích hláv zabezpečuje vytvorenie kvalitnej čokoládovej škrupiny čo sa týka jej tvaru a hmotnosti.
Typické pre šlajdrovaciu stanicu Lekos sú:
- Vysoko-výkonné šlajdrovacie hlavy
- Konfigurovateľná kombinácia hláv a ich nastavené parametre uložené v recepte
- Zber prebytočnej čokolády v zbernej vani a jej automatizované odčerpávanie do externého zásobníka
- Stieracie valce pre čistenie povrchu formy pred a po jej otočení
- Vhodnosť pre rôzne formáty – pralinky, tyčinky a tabuľky
Dôklad je kladený na prístup, bezpečnosť a komfort potrebný pre čistenie a údržbu stroja.
Lekos prispôsobuje a inštaluje takéto stanice aj pre existujúce linky rôznych výrobcov, rozmerov foriem a výkonov.