Modernizácia čokoládovej formovacej linky
Investovať do nákupu novej formovacej linky alebo modernizovať kľúčové časti na existujúcej linke? Je to veľmi častá otázka a správne rozhodnutie závisí od prípadu k prípadu.
Lekos pri každej takejto požiadavke zákazníka berie do úvahy technický stav linky, aktuálne hygienické požiadavky, bezpečnosť obsluhy, bezpečnosť potraviny a prípadné požiadavky na výrobný sortiment alebo zvýšenie výkonu výroby. Na základe konkrétnej situácie Lekos realizuje rôzne projekty od čiastočných úprav určitých sekcií linky, cez kompletné výmeny sekcií podľa potreby až po celkovú modernizáciu a prestavbu liniek.
Lekos prispôsobuje na mieru najmä nasledujúce časti pre existujúce linky:
- Stanica výmeny foriem
- Temperačná sekcia
- Nalievanie čokolády alebo krémov
- Vibračné sekcie
- Stanica formovania škrupín
- Chladiace sekcie
- Zaviečkovacia sekcia
- Vyklepávacia sekcia