Chladiaca sekcia
Chladiaca sekcia Lekos poskytuje správne technické podmienky a parametre pre kryštalizáciu čokolády, či už ako sekcia pre chladenie škrupín, alebo ako finálna chladiaca sekcia a pre chladenie rôznych náplní, karamelov a pod.
Lekos ponúka obvykle vertikálne chladiace skrine pre čokoládové formovacie linky, avšak horizontálne chladiace tunely sú tiež k dispozícii. Hlavné funkčné charakteristiky sú:
- Dostatočne dlhý čas pobytu
- Nezávisle nastaviteľný a kontrolovaný prietok vzduchu a teplota vzduchu vo viacerých chladiacich zónach v chladiacich skriniach škrupín, krémov alebo finálnych chladiacich skriniach
- Dôležitosť je kladená na distribúciu vzduchu cez chladiacu zónu s formami
- Dizajn konštrukcie a dverí zvyčajne umožňuje prístup do ktorejkoľvek časti chladiacej sekcie.
Lekos ponúka aj chladiace sekcie upravené pre existujúce formovacie linky, pre špecifické rozmery foriem, výkony a daný priestor.